+358400868070

toyli.tuula@gmail.com

Avoinna

Ti: 15 - 19, Ke - To: 10 - 19

Eteerisiä öljyjä voi käyttää kodin puhdistukseen yksin tai yksinään eri kodinhoitotuotteiden kanssa. Mänty-, sitruuna-, laventeli-, appelsiini-, timjami tai teepuuöljy sopivat hyvin desinfiointiin ja antavat kodille hyvän tuoksun.

Monilla eteerisillä öljyillä on desinfioivia ominaisuuksia, joten ne ovat hyödyllisiä kodin puhdistamisessa.  Ne ovat myös taatusti luonnonmukaisia ja myrkyttömiä ”ilmanraikastajia”. (Voi käyttää myös parasta ennen päivämäärän mennessä umpeen.)

Lattia: pesuveteen voi lisätä neljä tippaa eteeristä öljyä (esim. mänty, mustakuusi, sitruuna, australialainen eukalyptus) luonnonystävälliseen hajustamattomaan pesuaineeseen emulgoituna.

Tiskialtaan saat kirkkaaksi ja puhtaaksi, kun tiputat kostutettuun altaaseen 2-3 tippaa eteeristä öljyä ja levität sen altaaseen kostealla rätillä. Lika ja rasva irtoavat todella tehokkaasti. Huuhtomisen jälkeen allas kiiltää ja sekä allas että rätti tuoksuvat raikkailta. Eteeristä öljyä kannattaa käyttää myös WC-altaan puhdistamiseen.

Ikkunat ja peilit kirkastuvat, kun sekoitat huuhteluveteen tai tiputat suoraan kostealle kuivausliinalle kaksi tippaa sitruunantuoksuista eukalyptusta.

Imuroidessa tiputa 4-6 tippaa eteeristä öljyä pölyimurin pussille. Öljyn voit valita sen mukaan miltä haluat kotisi tuoksuvan.

Komerot ja kaapit raikastuvat kun pistät niihin pumpulitupossa 4-10 tippaa haluamaasi eteeristä tuoksua.  Laventeli liinavaatteille ja ruokakaappiin sitruuna.

Pyykin huuhtelu Lakanat 4 dl väkiviinaetikkaa, 1 dl vettä, 10-20 tippaa laventelia.  Sekoita vesi ja väkiviinaetikka. Lisää eteerinen öljy ja ravistele aina ennen käyttöä. Annostus 0,2-1 dl huuhteluainetta pesua kohti. Voi käyttää mille vaatteille tahansa.

Kodin luonnollinen puhdistussuihke. 1 dl alkoholia, n. 0,5 dl vettä 10-20 tippaa eteeristä öljyä esim. teepuu, laventeli, piparminttu, rosmariini, mustakuusi. Lisää alkoholi spray-pulloon ja lisää eteerinen öljy. Sekoita hyvin, jotta eteerinen öljy emulgoituu eli sekoittuu hyvin.  Lisää vettä pulloon niin paljon että seos säilyy kirkkaana.